Wonen in Duitsland via Oostmakelaardij.nl

Wonen in Duitsland biedt heel wat voordelen. Mensen kunnen omwille van uiteenlopende redenen verhuizen. Die motieven kunnen zowel financieel als persoonlijk van aard zijn. Hieronder zetten we er een aantal op een rijtje.

Wie wil verhuizen, heeft uiteraard een huis nodig. Daar duiken er al meteen een aantal voordelen op. Huizen zijn er namelijk een pak goedkoper dan in Nederland. Dat kan bovendien al vlak bij de grens, indien je niet te ver wilt verhuizen.

Een perceel grond kopen is er trouwens geen onmogelijke zaak. Er is voldoende bouwgrond beschikbaar en dat kan op een betaalbare manier. Terwijl je voor bouwgrond in Nederland gemakkelijk 300 tot 400 euro per vierkante meter betaalt, vind je in Duitsland al de beste percelen voor zo’n 200 euro per vierkante meter. Het woongenot is er bovendien erg groot. De wijken zijn er doorgaans ruimer ingedeeld. Dat zorgt voor een aangename leefomgeving met een flinke portie schitterende natuur.

Een auto is in Nederland een flinke hap uit je budget. Dat is in Duitsland niet het geval. Autorijden is er aanzienlijk goedkoper. Je betaalt er immers geen BPM en de wegenbelasting ligt er lager. Wanneer u emigreert kunt u zelfs duizenden euro’s aan BPM terugkrijgen.

In Duitsland heerst een bovendien een prettiger en aangenamer sociaal klimaat. Het is er goed gesteld met de veiligheid. De politie functioneert uitstekend en jongeren kennen er nog wat normen en waarden. Ook buren gaan erg hartelijk om met elkaar. Ook in de gezondheidszorg staat de patiënt nog centraal. Er zijn erg uitgebreide voorzieningen die geen of amper wachtlijsten hebben. Meer informatie over het wonen in Duitsland? Check Oostmakelaardij.nl!