Theorie-examen aanvragen brommer

Sta je al in de startblokken om je bromfietsrijbewijs te halen? Je begint met het CBR theorie-examen. Dit examen kun je simpel en snel hier via onze website aanvragen. Al vanaf de leeftijd van 15,5 jaar heb je de mogelijkheid om je hiervoor in te schrijven. Wanneer je je theorie-certificaat AM (theorie certificaat bromfiets) behaald hebt kun je vanaf je 16e jaar praktijklessen nemen en uiteindelijk je bromfietsrijbewijs halen. De geldigheidsduur van je behaalde AM-certificaat is 18 maanden.

Theorie-examen oude of nieuwe stijl
Wat betreft het bromfiets theorie-examen kun je kiezen voor het klassikaal examen (oude stijl) of voor het individueel examen (nieuwe stijl). Het klassikaal examen wordt zoals de naam al zegt klassikaal afgenomen. Wanneer je liever examen doet helemaal op jezelf en niet in een groep dan is de nieuwere vorm van examineren, het individueel examen, de juiste keuze. Sinds september 2014 schakelen steeds meer examencentra op deze nieuwe stijl over.

Hoe gaat het theorie-examen in zijn werk?
Zowel de examens oude als nieuwe stijl duren ongeveer 45 minuten. Hierbij wordt je kennis van verkeersregels en je verkeersinzicht getoetst. Het klassikaal examen doe je met behulp van een grote monitor en bij het individueel examen worden er touchscreens gebruikt. Belangrijk is dat je een geldig legitimatiebewijs in je bezit hebt wanneer je aan het examen deelneemt.

Tenslotte: met een goede voorbereiding op het theorie-examen heb je een goede kans van slagen!