Makelaar Emmen

Veel bewoners van de grensstreek met Duitsland weten het al; boodschappen doen en tanken is goedkoper over de grens. Dat hetzelfde geldt voor de aanschaf van een koophuis, is niet bij iedereen bekend. Echter een snelle vergelijking leert dat je voor hetzelfde bedrag dat je in Nederland voor een rijtjeshuis neertelt, je in Duitsland een twee onder één kapper kan kopen. Of met een beetje geluk zelfs een vrijstaande woning. Dit ondanks de crisis die vooral de Nederlandse huizenmarkt heeft getroffen.

De terughoudendheid van de Nederlandse huizenbezitter is wel verklaarbaar. Als je een huis koopt in Duitsland krijg je te maken met een andere wetgeving, een ander hypotheekstelsel, een andere bank misschien en de gebruikelijke taal- en cultuur verschillen. Dat kunnen redenen zijn om bij het oude en vertrouwde te blijven.
Wat veel mensen niet weten is dat je ook een Nederlandse hypotheek kan krijgen voor een huis in Duitsland. De voorwaardes kunnen wel verschillen met een Nederlandse woning. Een Duitse bank kan ook weer andere voorwaardes stellen voor een Nederlandse eigenaar.

Als je door de bomen het bos niet meer ziet, maar wel geïnteresseerd bent in zoveel mogelijk huis voor je geld, is het toch raadzaam je eens te oriënteren. Een goed idee is dan contact opnemen met makelaar Emmen. Deze kent de Nederlandse en Duitse woningmarkt op zijn duimpje. Bovendien weet Oostmakelaardij.nl de weg bij Nederlandse en Duitse hypotheekverstekkers en kan voor u de speurtocht een stuk inkortten, zodat u weloverwogen een beslissing kan nemen.