In Duitsland gaan wonen?

Een van de grote problemen waarmee we te kampen hebben is het gebrek aan werkgelegenheid. De enorme werkloosheid zorgt er voor dat niet iedereen een baan kan vinden. Dat vereist creativiteit en anders denken.

Verhuizen
Een van de vragen die je je kunt stellen is “Kunnen we verhuizen?”. Bijvoorbeeld naar Duitsland want daar zoeken ze mensen. Daar zou je dus een baan kunnen vinden. In het kort samengevat kan dit het volgende betekenen.

  1. Je bespreekt het met jouw partner en kinderen. Is de uitkomst positief dan ga je op zoek naar werk in Duitsland.
  2. Je maakt duidelijke afspraken hoe ver je Duitsland in wilt trekken.
  3. Vind je een baan dan zal na een tijdje verhuizen een optie worden.
  4. Het is dan handig zicht te hebben op de huizenmarkt in die regio waar je werkt. Hollandimmocenter.com kan hier een hand helpen.

Immigreren
Een huis in Duitsland kopen betekent immigreren. Dat is een groot woord vooral voor hen die een huis in het nabijgelegen dorp kopen. Toch is het goed om met de makelaar ook hierover te praten want waar neem je de hypotheek? Neem je die van het huis dat jullie hebben mee of moet je in Duitsland een hypotheek nemen en wat betekent dat? Zorg dat je goed voorbereid bent. Dat voorkomt veel problemen. Een Duitse hypotheek heeft andere voorwaarden, de looptijd is vaak korter en de rente lager. Zorg voor vastigheid op de langere termijn en neem dus een rentevast percentage voor 10 jaar of langer.