Een huis in Duitsland kopen?

Er zijn allerlei tv-programma’s waar men mensen laat zien die ergens in een buitenland op zoek gaan naar een huis. Ze willen een mooi huis kopen om daar hun vakanties te vieren en om misschien te emigreren na hun pensioen.

Duitsland
Heel wat Nederlanders trekken jaarlijks de grens over voor een korter – of langer verblijf in Duitsland. Dat heeft veel te maken met de prachtige natuurgebieden, het midden – en hooggebergte en met het uitstekende – en relatief goedkope eten. Duitsland is een land waar je je lekker voelt.

Huis kopen?
Voor mensen die regelmatig naar Duitsland op vakantie gaan, wordt het misschien wel interessant om een tweede huis te kopen. Om dat huis in het buitenland aan te schaffen waar je ook later voorgoed of voor langere tijd naar toe gaat om te genieten van het pensioen. Waarom nu? Omdat de huizenprijzen in veel Duitse dorpen en kleinere steden aan het dalen zijn. Hier is sprake van leegloop waardoor het uiterst interessant is geworden een huis te kopen. Via een makelaar kun je al snel te weten komen of dat ook geldt in de favoriete streek waar jullie regelmatig komen.

Emigreren?
Je hoeft natuurlijk niet meteen te emigreren als je besluit een huis in Duitsland te kopen. Uiteindelijk ga je ook niet definitief op een vakantiepark wonen mocht je daar een tweede huis kopen. Een huis kopen in Duitsland is een investering voor later. Om van het leven te kunnen genieten op een plek waar het leven mooi is.